Заморожені напівфабрикати у зарубіжних країнах застосовувалися як в домашньому господарстві, так і в закладах громадського харчування вистачає давно. Іноземні кухарі і домогосподарки свого часу по гідності оцінили зручність і можливість заощадити своє вермя при використанні напівфабрикатів. Буквально за декілька років, на кухнях європейців і американців напівфабрикати міцно зайняли своє місце.

У Росії ж замороженим напівфабрикатам довелося пройті набагато тернистішу дорогу . Адже в розумах російських громадян міцно укорінялися досить своєрідні традіционалістськие погляди. І якщо вживання напівфабрикатів в кухнях мереж швидкого живлення, в їдальнях і буфетах сприймалося як норма, то використання заморожених овочів, м'ясних або борошняних напівфабрикатів для приготування домашньою пиши було практично непристойне!. Адже вважалося, що жінка повинна готувати для сім'ї лише блюда зі свіжих продуктів. Проте сучасне життя диктує свої правила . Зараз багато матерів сімейства працюють нарівні з чоловіками, будучи основним джерелом фінансування сім'ї. Тому приготування вечері після напруженого робочого дня - вже не лише жіночий обов'язок. І вечеря не зобов'язана бути «тільки що з грядки».

Сповна нормально, різноманітність домашньої їди ніхто не відміняв, тому від хазяйки сім'я чекає не лише повноцінної вечері з першої, другої, третьої блюд, але і періодичної зміни меню. Адже деякі, настільки улюблені членами сім'ї блюда вимагають не однієї години копіткої роботи в кухонної плити. Готування того ж борщу, збірної солянки, ліплення пельменів, лагмана, соте або різотто займуть як мінімум півтори години. Це лише перші і другі блюда. А навіть найпростіший десерт відніме не менше години. Таким чином, виходить що, після важкого робочого дня, мінімум три години мати сімейства, любляча дружина, та просто жінка, врешті-решт, витрачає на кулінарні вишукування. Часу поспілкуватися з сім'єю, зайнятися іншими домашніми справами, почитати книгу або зайнятися собою зовсім не залишається.

Тому-то заморожені продукти наперекір поширеним традіционалістським поглядам так любилися російським жінкам . Адже асортимент сучасного заморожування дозволяє, не витрачаючи масу часу на приготування, постійно різноманітити родинне меню різними апетитними блюдами. А, крім того, завдяки обширному спектру напівготових блюд по рецептах французькою, італійською, азіатською кухонь світу, можна познайомитися, буквально на своїй власній кухні з найпопулярнішими і смачнішими блюдами різних країн.

Заморожені напівфабрикати зараз дають можливість скласти повноцінний обід з першого, другого блюда, не виключаючи і десерт. Адже за допомогою м'ясних заморожених продуктів можна за півгодини приготувати смачні супи і м'ясні блюда, грибні і овочеві напівфабрикати використовувати на гарнір, а ягідне заморожування перетворити на ягідний мус, зробити начинку для пиріжків або млинців. Проте не лише патріархальні стереотипи довгий час не давали розвиватися сектору вжитку напівфабрикатів. Досить довгий час існувала думка про те, що напівфабрикати - їжа для людського здоров'я не корисна. Проте з часом важливу роль в ліквідації стереотипу «шкідливості напівфабрикатів» зіграли нові технології, які зараз застосовуються у виробництві більшості видів напівфабрикатів. В першу чергу - це моментальне охолоджування. Шокове охолоджування є ідеальним виглядом консервації будь-якої продукції, оскільки саме цей спосіб дозволяє швидко і ефективно уповільнити природні біохімічні реакції в сировині. Суть моментального заморожування полягає в дуже швидкому охолоджуванні продуктів до такої температури, аби припинити в них протікання процесів розкладання вітамінів і білків. При цьому украй важлива швидкість охолоджування. Від цього показника залежить в першу чергу зовнішній вигляд і смакові якості готової продукції. Чим швидше йде процес заморожування, тим вище якість продукції. При миттєвому заморожуванні в овочах, ягодах і фруктах зберігаються вітаміни і мікроелементи, ензими і інші необхідні організму речовини. Крім того, смак і аромат правильно і швидко замороженій продукції залишається натуральним.

Сам процес охолоджування може проводитися декількома різними способами, але найбільш поширений метод заморожування в потоці холодного повітря. Коли ягоди, що знаходяться на конвеєрі, фрукти або різані гриби потрапляють в морозильну камеру, їх зустрічає холодний висхідний потік повітря. На поверхні заморожуваних продуктів дуже швидко утворюються крижана кірка, завдяки якій не відбувається змерзання часток в крижані агрегати . Заморожування протікає всього 2-4 хвилини, завдяки чому зберігається натуральний смак і запах в готовій продукції.

У галузі виробництва заморожених напівфабрикатів спостерігається стійка тенденція до підвищення якості вироблюваної продукції . Якщо буквально пару років назад заморожування перші і другі блюда напівфабрикатів вважалися елементом живлення в економ-класі, то зараз йде активне заповнення ніші ринку класу «преміум». При цьому пильна увага приділяється екологічності сировини, його походженню, способу обробки . Курс на підвищення якості готового заморожування зберігається впродовж вже досить довгого часу, що просто не може не радувати споживачів!

Джерело: www.pf-opt.ru

  Ми в G+  Ми в G+

  Мы на Facebook  Мы на Facebook


Замовлення Діда Мороза

ВІДКРИТИ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР

РОЗВИТОК ДИТИНИ

КЛУБ ДЛЯ БАТЬКІВ

ПРОПОЗИЦІЇ

ПУБЛІКАЦІЇ

КОРИСНІ АДРЕСИ

Обмен ссылками

Сценарії дитячих свят

Як обрати гарний Дитячий центр

Як обрати гарний Дитячий центр раннього розвитку?

На сьогоднішній день спеціалізовані центри і дитячі клуби, що пропонують ранній розвиток, можуть поставити перед питанням багатьох батьків. Фахівці прогнозують що розвиваючі заняття для дитини в дитячому центрі дуже скоро стануть звичайним явищем, як колись стали шкільні секції, це визнають і сучасні батьки. Детальніше про дитячі центри та дитячі клуби

online

Меня зовут Лиза, могу ли я вам помочь?

Оставьте свой телефон и я свяжусь с вами

Ваш телефон принят!

escort eskisehir escort eryaman escort samsun escort bursa